Facebook İşletme Sayfasından Ödeme Alma

Gönderen Ömer KURTULMUŞ 22/04/2020 0 Yorumlar Reklam, Dijital Pazarlama, Sosyal Medya,

Merhaba bu yazımda sizlere facebookta yeni bir özellik olan ve yakında  tüm sayfalarda  başlıyacak  facebook ödeme alma sistemi ve sipariş yönetimi konusundan bahsetmeye çalışacağım. E-ticaret konusunda eminim çoğumuza yeni bir satış fikri oluşturur.

Facebook üzerinden müşterilerinizin ürünlerinizi keşfedip satın alması artık daha kolay hale geliyor. Çünkü online alışveriş sektöründe yeni bir adımda facebooktan geliyor. İşletme sayfanızda sergilediğiniz ürünler artık facebook tarafından tahsil edillme dönemi başlıyor.  Şu an ilk  olarak Tayland ülkesindeki sayfalar için geçerli olan bu  durum, yakında bizim ülkemizde ve dünya genelinde aktif olacak. Tayland'taki facebook işletme sayfaları Kasikorn Global Payments ile Facebook sayfaları üzerinden ödeme almaya yani  işetmeler sayfada satış yapmaya  başlamış. Facebook tıpkı Tayland ülkesindeki gibi  her ülkede güvenilir ödeme sağlıyıcıları ile anlaşıp yakın bir zamanda dünya genelinde e-ticaret kelimesinin yanına facecook adını yazdıracak gibi görünüyor.

Daha öncede instagram alışveriş özelliğini duyuran facebook , ödeme ve sipariş durumları ile yakında zamanda çok ciddi bir e-ticaret pazayeri olacak gibi. Şu an ülkelerde yerel olarak pazaryeri sitelerinin yaygınlaşması ve e-ticaretin büyük bir kısmına hakim olması facebook ve instagramında  sahaya inmesi ile değişecek gibi görünüyor. Hali hazırda reklam piyasasının ciddi bir kısmını elinde tutan facebook getireceği kolay adımlarla alışveriş sektörünü daha da  hareketlendirecek gibi. Hem bu adımlarla güvenilir ödeme altyapısı, hiç şüphesiz bu konuda çekincesi olan kişileride e-ticaret alışveriş alanına dahil etmesi muhtemel bir durum.

 Facebook ödeme alma işleminin yanı sıra siparişleri yönetme ve müşteri deneyiminide ön plana çıkarıyor. Örneğin  bir işletme sayfasındaki mesenger hazır chat özelikleri ile siz  dışarda olsanız bile müşterinizle iletişim halinde olan karşılama mesajları gibi satışa dönük adımlar atabilecekseniz.Belki de bu sistemlerle sık sorunlan soruların cevapları ile satışlarınızın çoğu sanal temsilciniz ile gerçekleşecek.Bu da satışlarınızı daha kolay hale getirip işinizi hızlandıran bir durum olacak. Bunun yanında  facebook sipariş yönetiminde  sipariş ve stok durumlarını kontrol edilip sipariş durumları ile ilgili;

Bir siparişin ödemesini onaylama

Bir siparişi gönderildi olarak işaretleme

Bir siparişin durumunu kontrol etme

Sipariş geçmişini görüntüleme 

Para iadeleri  

gibi konularda da işlem yapıp e-ticaret sitesindeki gibi adımları uygulama fırsatları veriyor. Ayrıca entegre ettiğiniz Facebook pixelleri ile web sitenizdeki  müşteri davranışları ve trafiğide rahatlıkla  ölçümleyebildiği için tüm bu adımlarla beraber düşünüldüğünde analizölçüm, ve reklam gibi durumlarda google karşısında da  ciddi bir rakip olacağını ilan ediyor. Dijital alanda satıştaki el clasico derbisini izlemek heyecan verici bir durum olacak. Bekleyip bu güzel maça şimdiden hazırlıklı olmak gerekiyor:)

Bu yazımda facebookta ürün ödeme alma sorularına  cevap bulmaya çalıştık.Bir sonraki makalemizde görüşmek üzere.

Etiketler: facebook reklam

Yorum Yap