Seo Uzmanı ile Çalışmak Neden Önemlidir?

Gönderen Ömer KURTULMUŞ 01/09/2019 3 Yorumlar Dijital Pazarlama, Seo,

 

Merhaba bugünkü yazımızda sizlere Web’deki varlığınızı iyileştirmek için SEO uzmanı konusunu ele aldım. Keyifli okumalar!

Web sitenizi arama motorları için daha iyi hale getirme sürecine seo denir.  Ayrıca, bunu bir meslek olarak yapan bir kişinin iş unvanına ise Seo Uzmanı denir. 

Öncelikle en başında şu soruyu sormamızda fayda var;

Google dizininde yer alıyor musunuz?

Web sitenizin Google dizininde olup olmadığını anlamak için aşağıdaki yazılanları uygulayabilirsiniz.

Sitenizin ana sayfa URL’si için bir site: araması yapın. Sonuç görürseniz dizinde yer alıyorsunuz demektir. Örneğin, bir “site:omerkurtulmus.com” araması bu sonuçları döndürür.

Eğer siteniz google'da yer almıyorsa, web sitenizden kaynaklı bir sorun olabilir veya google milyarlarca sayfayı tarasa da bazı sitelerin gözden kaçırmasına sebep olabilir. Algoritma taramalarının bir siteyi atladığında, bunun nedeni çoğunlukla aşağıdaki maddelerden kaynaklanabilir.

  • İlgili site, web üzerindeki diğer sitelerle iyi bir şekilde bağlı değildir
  • Yeni bir siteyi kullanıma sundunuz ve Google’ın henüz bu siteyi taramak için zamanı olmadı ya da sıra gelmedi.
  • Sitenin tasarımı, içeriğinin Google tarafından etkili bir şekilde taranmasını zorlaştırıyor. Bot engeli olmuş olabilir.
  • Google, sitenizi taramaya çalışırken bir hatayla karşılaşabilir.
  • Politikanız, Google’ın siteyi taramasını engellemesi muhtemel senaryolar arsındadır.

SEO uzmanına ihtiyacınız var mı?

SEO uzmanı, arama motorlarındaki görünürlüğünüzü iyileştirmek için eğitim almış bir kişidir. Sayfalarınızı denetlemenize yardımcı olabilecek bir SEO profesyoneliyle çalışma seçeneğinide değerlendirmenizde faydanız olabilir.

Bir SEO uzmanı ile çalışma kararı, sitenizi geliştirebilecek ve size zaman kazandırabilecek öenmli bir karardır. Gerçek bir seo uzmanı ile çalışmanın sitenize kazandırabileceği avantajların yanı sıra işinde liyakati olmayan sorumsuz bir seo hizmeti sunan birinin sitenize verebileceği zararları da göz önünde bulundurmanız gerekir. 

SEO konusunda, web sitesi sahipleri için aşağıdaki maddeler örneğinde 360 derece dijital pazarlama stratejileri geliştirerek seo hizmeti sunmaktayım:

  • Sitenizin içeriğini veya yapısını inceleme
  • Web sitesinin geliştirilmesiyle ilgili teknik önerilerde bulunma. Örneğin, barındırma, yönlendirmeler, hata sayfaları, JavaScript kullanımı
  • İçerik geliştirme
  • Çevrimiçi iş geliştirme kampanyalarının yönetimi
  • Anahtar kelime araması
  • SEO optimizasyon
  • Belirli pazarlarda ve bölgelerde uzmanlık

SEO çalışması ne zaman yapılır?

Profesyonel SEO uzmanı ile çalışmaya başlamak için en uygun zaman, bir siteyi yeniden tasarlamayı veya yeni bir siteyi devreye sokmayı düşündüğünüz zamandır.

Bu şekilde SEO danışmanınız ve siz, daha en başından sitenizin, arama motorlarına uygun bir şekilde tasarlanmasını sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte iyi bir SEO çalışması, mevcut bir siteyi de iyileştirmeye ve güçlendirmeye yardımcı olabilir.

Teşekkürler

Seo uzmanı ile çalışmak neden önemlidir adlı makalemi okuduğunuz için teşekkür ederim. Seo hakkında görüş ve önerilerinizi yorum kısmından iletirseniz sevinirim. Bir sonraki yazımda tekrar görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

3 Yorumlar

Ertuğrul Müyesseroğlu:
06/09/2019, 07:56:07 PM
Reply

Elinize sağlık anlaşılır bir içerik olmuş

Huseyin Özkan:
15/09/2019, 11:15:48 PM
Reply

Google da ön sıralarda gösterilmek her şirketin ticari emelleri için en önemli önceliklerdendir. Doğru hedeflere yönelmek ve profesyonellik için SEO şart.

muzaffer çevik:
16/09/2019, 09:39:29 AM
Reply

Özellikle web sitesi olanlar için açıklayıcı ve bilgilendirici bir yazı olmuş. Sadece siteyi aktif etmek işin %30 luk kısmı demekki, seo ise diğer yönlerini tamamlıyor...

Yorum Yap