İçerik Uzmanlığının Dijital Pazarlamaya Etkisi

Gönderen Ömer KURTULMUŞ 09/06/2020 0 Yorumlar E-ticaret, Dijital Pazarlama, Kişisel Gelişim, İçerik,

 İçerik Uzmanlığının Dijital Pazarlamaya Etkisi

  İçerik uzmanlığının dijital pazarlamadaki konumu her geçen gün bir adım öne çıkmaktadır. Özgün makalelerle hazırlanmış içerikler, satış ve pazarlamada online tarafın artık vazgeçilmez bir durumudur. Öyle ki bu durumu fark eden firmalar içerik uzmanlığı ilanlarına çıkmış durumdalar. Haliyle konuyu etkin kılan şey de burada başlıyor. Bu alanda tecrübesi olanları kendi bünyesine katma yarışına girmiş olmalarıdır. Gün geçtikçe içerik uzmanlığı konusunun popülerliğinin git gide artması bize bunu göstermektedir. Aslında uzmanlık her alanı kapsayan önemli olan bir konudur. Anlaşılan o ki; dijital ortamda da bu amansız yarışın uzman kişiler tarafından yönetilmeye mecbur olmasıdır.

                               

Görsel kaynak : bagmodern.com

Dijital Pazarlama ve İçerik

    Dijital pazarlama, internet toplumu olmaya başladığımız günden beri süre gelen en önemli bir kavramdır. Kişiler veya firmalar artık müşterilerine online olarak rahatlıkla ulaşabilmektedir. Öyle ki dijital pazarlamada yürütülen faaliyetlerin ölçeklenebilir olması, satış stratejilerini belirleme açısından önemli avantajlar sağlamıştır. Örneğin reklama çıkılan ürünlerin hangisinin daha fazla görüntülenip beğenilmesi gibi durumları satış noktası açısından oldukça önemlidir. Doğru hedefleme ile ürünün direkt alıcısına ulaşılabilmektedir. İçeriklerle de ürünün detaylarını zenginleştirip satış işleminin başarıyla tamamlanması hedeflenir. Eğer özgün ve kaliteli bir içeriğe dikkat edilmezse ürün ile müşteri arasında bir bağ kuramamış oluruz. Bu da günün sonunda bize bu alanda ilerleme noktasında olumsuz sonuçlara yol açmış olur. İçerik uzmanı burada devreye girerek ürün ile müşteri arasında bir duygusal bir bağ kurmaya çalışır. Sonuçta ürün ile müşteri arasında bir bağ kurulursa satış işlemi o kadar başarılı olabilir.

İçerik Uzmanlığı ve Satış

    İçerik uzmanı öncelikle teknik altyapı ve anlatacağı konuya özellikle hakim olması gerekir. Anlatacağı konuda ne kadar yetkin ve otoriter olursa o kadar özgün ve değerli içerik üretmiş olur. Özgün ve kaliteli içerikle de dijital ortamda rakiplerinden daha ön plana çıkmış olur. Çünkü dijital platformlarda sistemler özgün, kaliteli ve doğru içeriğe puan verir. Bu da sizi internette daha görünür hale getirir. Daha görünür olabilmek için bütün alanları değerlendirmek gerekir. Bunlar hangi alanlar sorusuna örnek verecek olursak;

·         Arama motoru Optimizasyonu (SEO)

·         Dijital Reklamcılık

·         Resim, Fotoğraf ve Video

·         Yazarlık

·         Teknik Altyapı

     En belirgin içerik uzmanlığı parametreleri arasındadır. Her biri kendi kategorisinde meslek olan alanlardır. Ürünü hikayeleştirmek için güzel bir yazı içeriği, özenle seçilmiş veya hazırlanmış görseller, dijital reklamların kurgu becerisi ve üst sıralara çıkma gayreti seo, hepsi bir bütünün ayrılmaz parçalarıdır. İçerik uzmanı bu parçaların her bir noktasını ustalıkla eksiksiz yerine getirerek bu bütünlüğü sağlamış olur.

Özetle

   İşletmeler kar amacı ile kurulan organizasyonlardır. Dolayısıyla işletmeler satış yaptıkça kar elde edebilirler. Etkin pazarlama ile müşterilerine her yönden ulaşmaya çalışırlar. İnternet ortamının yaygınlaştığı günümüzde ise satış, dijital pazarlama üzerinde konumlanmıştır. Dijital pazarlamayı da ayakta tutan en önemli şey, özgün ve kaliteli içeriklerdir. Bu alandaki firmaların rekabet yoğunluğu ise beraberinde içerik uzmanlığı kavramını ön plana çıkarmıştır. Teknik altyapı ve programlar ile içerik, yeni meslekleri de beraberinde getirmektedir. İçerik uzmanlığı; tasarım, reklam, seo, yazılım, resim - fotoğraf, video - animasyon gibi alanlar bunlardan bir kaçıdır. Bunları en iyi şekilde yerine getirebilen içerik uzmanlığında başarıya ulaşmış olacaktır. Firmalarda bu alanda yetkin ve otoriter söz sahibi kişileri her zaman tercih edecektir. Daha fazla kurumsallaşan firmalar ise, bu alanlarda departmanlar oluşturup, kendi bünyelerinde istihdam etmeleri kaçınılmaz bir durum olacaktır.

Yorum Yap