Google Alışveriş Reklamlarını Ücretsiz Hale Getiriyor

Gönderen Ömer KURTULMUŞ 22/04/2020 0 Yorumlar E-ticaret, Reklam,

Google arama sonuçlarında gösterilen ve  alışveriş sekmesindeki ürün listelemesi artık ücretsiz olacak. Arama optimizasyonu olarak seo hizmetinin alışveriş kısmında da ciddi bir rekabet konusu olacağı kesin. 

İlk olarak Abd'de arama sonuçlarında  uygulamaya başlıcak olan sistemin yıl sonuna kadar bütün ülkelerin hizmetine girmiş olacağı planlanmakta. Google bu kararı neden aldığı sorusu ise küresel ölçekte yaşanan krizin şirketlerin önceliklerine önem verirken alış veriş reklamları için bütçe ayıramıcaklarını belirtiyor.

 

 

 

Bu değişiliğin hareket getireceği alanlar ise,

Perakendeciler       :  Google üzerinde milyonlarca ürün arayanlara ücretsiz erişim imkanı getirecek.

Alışveriş Yapanlar : Aranan ürünlerin yapay zeka algoritmaları sayaseninde  daha fazla ürün ve firma tanıma şansını keşfetmiş olcak.

Reklam verenler    :  Ücretli reklamların yanında ücretsiz ürün girişleriyle dönüşümün daha da arttırılması.

 

Hali hazırda mevcut merchant centera kaytlı olan kullanıcıların ilave  bir şey yapmasına gerek yok.Yeni olan müşterilerinin kayıtlarını da yavas yavas hazır hale getirceklerini söyledi.

 

Google alışverişlerinde ücretsiz reklam verebilmek için tüm ürün girişlerin merchant center hasebına bağlı olması gerekli.

Ayrıca google, ödeme altyapı devlerinden paypal ile işbirliğine gittiğini açıkladı. Ödeme altyapısı ile birilikte alışverişin daha kolay hale gelmesi hedefleniyor.

 

Dijitalleşmenin her alanda konuşulmaya başlandığı bu dönemde google bu hamlesi ile firmaların toparlanabilmelerine bir katkı olduğu kadar, e-ticaret alışverişini daha da yaygın hale getireceği kesin. Bu alanda toparlıyacağı satış verileriyle e-ticaret tarafında da  kendisinin söz sahibi olabileceği ve alışveriş alışkanlıklarında yeni bir soluk getirecek. Daha önce de facebook'ta Tayland ülkesinde facebook işletme sayfalarından ödeme almayı aktif hale getirdiğini duyurmuştu. Ne kadar kriz ortamında olsak bile büyük şirketlerin e-ticaret rekabetleri hız kesmeden devam ettiğini söyleyebiliriz.

Kaynak Google

 

Yorum Yap