Moda Çekimi

Gönderen Ömer KURTULMUŞ 07/06/2019 0 Yorumlar

 

Moda Çekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Moda çekimi çalışmanın temelini oluşturan markanın ya da ürünün vermek istediği mesajı model ile birlikte uyumlu hale getirmek, kişi ile fotoğrafçıyla iyi bir diyalog kurmaları ile mümkün olabilmektedir. Verilmek istenen iletinin, modelin yüz, duruş, mimiklerine yansıması gerekmektedir ki, istenen sonuçlara moda çekim teknikleri ile ulaşılabilir olsun.

 

Yapılacak dış çekimlerde mekan seçimininde dikkat edilmesi gereken en önemli bir durumdur.

Peki moda çekimi için mekanlar neresi olabilir? 

Genel bir değerlendirme yapacak olursak, sokak moda çekimi gündelik olarak en doğal görünümü verdiği için e-ticaret sökterünün özellikle sosyal medya paylaşımları için tercih ettiği yer olarak öne çıkmaktadır.

 

  İstanbul'da moda çekimi tarihi yarım adanın avantajlarını saymakla bitmez. Dört mevsim çekimlerinin ayrı bir güzellikte olması özelikle kız kulesinin dünya sıralamasında da kendini gösteriyor olması bunu kanıtlar nitelikte.
 

Nişantaşı moda çekimi  bir çok lüks mağaza ve kafelerin bulunduğu bir yer olarak fotoğraf karelerine oldukça zengin bir görünüm katması açısından moda çekimleri için tercih sebebi.

 

Balat moda çekimi İstanbul'un ilk akla gelen yerlerinden bir tanesi Balat, tarihi dokusu ön planda olan fotoğrafçıların vazgeçemediği bir yer.

 

Kapadokya'da moda çekimi istanbul dışına çıkacak olursak ilk seçilecek yerlerden ön plana çıkmakta. Tarihi dokusunun yanında, arka plandaki rengarenk balonların kareleri oldukça büyüleyici nitelikte ve moda çekimi konusunda yurtiçi ve yurtdışı açısından çekim merkezi haline gelmekte.

 

Salda'da moda çekimi son dönemlerin en gözdesi. Türkiye'nin maldivleri diye anılmaya başlayan Salda Gölü ve çevresi, eşsiz manzarası ile popülerliği gitdige artacağı şüphesiz.

 

Moda çekimi konusunda mekanları en çok popüler olanların bir kaçını dile getirmeye çalıştık.

Siz de portre / moda çekimlerinizi daha profesyonelleştirmek gerektiğini düşünüyorsanız iletişime geçebilirsiniz!

Etiketler: Moda Fashion Photography

Yorum Yap